Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2
Grill przyprawa klasyczna Prymat 5 łyżek
czosnek ząbki 8
olej 0.5 szkl
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka

Kroki postępowania

1
Jeden dzień wcześniej mięso marynujemy. Do oleju wsypujemy przyprawe do grilla, dodajemy ziele oraz liscie angielskie, sól oraz pieprz do smaku.
Krok 1 - Pieczona szynka foto
2
Obrane ząbki czosnku przeciskamy a nastepnie dodajemy do pozostałych przypraw. dodajemy garstkę majeranku i szczypte bazyli. wszystkie składniki dokłądnie mieszamy, do marynaty przekładamy mięso i odstawiamy do lodówki na 12-24h
Krok 2 - Pieczona szynka foto
3
Przed pieczeniem mięso wkładamy do specjalnego kuchennego rękawa. w zależnośći od wielkosci szynki pieczemy 1,5-2h. Gorące mięso kroimy w plastry i podajemy do obiadu
Krok 3 - Pieczona szynka foto
4
Pokrojone mięso podajemy do obiadu
Krok 4 - Pieczona szynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 03.11.2012 18:27
mmm przepyszna
malaczarna23 13.04.2012 08:28
pycha
Izabela/bella81 25.10.2011 09:12
smaczna
Dorian 19.10.2011 13:23
pycha
Renia1 04.10.2011 18:38
uwielbiam takie miesiwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak