Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik cytrynowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier puder 2 łyżki
galaretka cytrynowa 2szt
śmietana kremówka 1/2 litra
śmietan fix 2szt
dżem morelowy
masło 2 łyżki
ser biały 30 dkg (3x mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowy

Biszkopt kroimy wzdłuż.

Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, studzimy a następnie mieszamy z serem i 2 łyżkami cukru pudru. Tak przygotowaną masę wykładamy na 1 biszkopt.

Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody i mieszamy ze śmietaną kremówką ubitą na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Tak przygotowaną masę wykładamy na masę serową i przykrywamy 2 biszkoptem.

Z wierzchu biszkopt smarujemy dżemem morelowym i posypujemy płatkami kokosowymi uprażonymi na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.02.2013 23:32
Zajefajnie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje
IZABELA29 20.02.2013 12:26
fajny do wypróbowania
hastalavista 17.03.2012 15:57
cudowne ciasto :)
romanrafal
romanrafal 06.11.2011 07:50
rewelacja
Poison1988 06.10.2011 10:32
Pysznie wygląda i za pewne tak samo smakuje :) Przepis godny uwagi :)
Karolcia12 04.10.2011 15:32
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak