Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie warzywa z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 duży
fasola zielona 1 garść
marchew 2 średnie
brokuł 1/3 szt
cebula czerwona 1/2 średniej
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pomidory z puszki 1 puszka
masło klarowane 1 czubata łyżka
pieczarki 1 duża
cukinia 15 dag
fasola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie warzywa z patelni

Kroki postępowania

1
Ziemniaka i marchewkę obieramy, fasolkę płuczemy, odcinamy twarde końce. Ziemniaka kroimy na pół, gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie lekko twardy. Marchew kroimy w talarki, fasolkę na 2-3 kawałki i gotujemy razem w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 1 - Szybkie warzywa z patelni foto
2
Masło klarowane rozpuszczamy, dodajemy ugotowaną wcześniej marchewkę i fasolkę oraz pokrojonego w talarki ziemniaka.
Krok 2 - Szybkie warzywa z patelni foto
3
Po dwóch minutach dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i sparzone wrzątkiem różyczki brokułów.
Krok 3 - Szybkie warzywa z patelni foto
4
Gdy warzywa lekko się podsmażą, dodajemy pokrojoną w plasterki pieczarkę, pozbawioną pestek i pokrojoną w kostkę cukinię oraz pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości wszystkich warzyw (kilka minut).
Krok 4 - Szybkie warzywa z patelni foto
5
Podajemy gorące i najlepiej posypane startym żółtym serem.
Krok 5 - Szybkie warzywa z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.10.2011 21:59
takie warzywka są przepyszne a te wyjątkowo apetycznie wyglądają
Beatris 05.10.2011 10:55
Bardzo lubimy tak przygotowane warzywa.
Jarlin 04.10.2011 18:30
Śliczne warzywne róże :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak