Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w sosie kiperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
koper 1 pęczek
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w sosie kiperkowym

Młodą cukinie krajać w plasterki dużą obrać wypestkować i krajać w kawałki Wrzucić wypestkować i krajać w kawałki Wrzucić na wierzch osoloną wodą i obgotować przez 3 minuty odcedzić
Przygotować sosu rozpuścić w rondelku masło dodać mąkę wymieszać aby nie było grudek Wlać śmietanę i zagotować dodać drobno posiekany koperek doprawić do smaku solą cukrem i pieprzem ewentualnie odrobiną solu cytrynowego do gotowanego sosu wrzucić cukinie i dusić razem jeszcze kilka minut mieszając aby potrawa się nie przypaliła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak