Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wołyński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 0,5 główki
buraki 0,25 kg
marchew 0,25 kg
wołowina z kością 30 dag
cebula 2 sztuki
słonina 2 dag
ziemniaki 0,5 kg
mąka 3 dag
sól 1 do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ocet 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wołyński

Na kościach z pokrajanych w paski buraków marchew i cebul ugotować dwa lirty smaku dodać rozkrajaną na cztery części kapusty pieprz i listki laurowe po 15 minut dodać ziemniaki pokrojone w grubą kastą Gdy kapusta i ziemniaki zmiękną podsmażyć pokrojoną słonina posypać mąką zasmażyć razem rozprowadzić barszczem zmieszać z resztą wlać ocet zagotować wszystko razem jeśli pozostało trochę mięso przy kościach pokrajać w kostkę i wrzucić do wazy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak