Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy napój

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1/2 sztuki
cukier 4 łyżki
woda 3/4 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
mięta 2 gałązki
torebki mięty ekspreowej 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy napój

Arbuz obrać ze skóry nożykiem wyjąc pestki po czym miąższ pokrajany na kawałki zmiksować na gładka masę i przetrzeć przed sito Przyrządzić syrop do wrzątku 3/4 szklanki włożyć dokładnie umyte listki mięty lub torebkę mięty ekspresowej dodać cukier i mieszając rozpuścić go Pozostawić na 15 minut następnie połączyć przetarty arbuz z syropem i po ostudzeniu dobrze oziębić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak