Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj smażony

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja rozmrażamy a następnie dobrze osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki i solimy.
Krok 1 - mintaj smażony foto
2
Następnie panierujemy najpierw w mące pszennej,jajku a na koniec w bułce tartej.
Krok 2 - mintaj smażony foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju lub margarynie na złoty kolor.
Krok 3 - mintaj smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 24.11.2011 22:31
super
magical66 12.10.2011 21:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak