Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szynkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
parmezan starty 3 łyżki
śmietana kwaśna 5 łyżek
mąka 2 łyżki
szynka wędzona 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szynkowa

Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z 3 żółtkami, dodajemy 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki śmietany i mąkę. Smażymy na natłuszczonej patelni omlet i zsuwamy na talerz posypany resztą parmezanu. Drobno pokrojoną szynkę mieszamy z żółtkiem i 3 łyżkami kwaśnej śmietany. Masa ta smarujemy powierzchnię omletu. Całość zwijamy w rulonik i kroimy na plasterki grubości ok 2 cm. Podajemy np z sałatka z pomidorów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.12.2013 13:55
pyszne jedzonko
Mati13 26.11.2013 21:12
fajny przepis
fotoviderek 22.07.2013 11:28
Świetny pomysł :)
RenataZ-et 22.06.2013 21:07
super na kolację
Granita 01.06.2013 11:03
brzmi ciekawie
kate.500 28.01.2013 08:03
pycha
rutynka 08.10.2011 10:45
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak