Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięso ryżowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 40 dag
ryż 30 dag
jajko 2 sztuki
śmietana 400 g
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
curry 1 do smaku
kapusta włoska 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięso ryżowe

Mięso mielimy lub drobno siekamy mieszamy z dobrze umytym i osączonym ryżem i jajkami doprawmy sola pieprzem i curry Z masy mięso ryżowej formujemy małe kulki Liście sałaty kapusty włoskiej sparzamy usuwamy grube nerwy i zawijamy w niekulki,które następnie układamy w żaroodpornym naczyniu zalewamy śmeitaną i zapiekany w gorącym piekarniku około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak