Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grilla w folii

5.0
(57)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łosoś grillowany w folii z dodatkiem czosnku, koperku i cytryny, to gwarancja niezwykłego smaku! Ryba jest idealnie doprawiona i bardzo delikatna, wręcz rozpływa się w ustach!

Składniki:

łosoś filet
czosnek 4-5 ząbków
koperek
masło
sól
pieprz
folia aluminiowa
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grilla w folii

Filet z łososia kroimy w paski.

Każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy siekanym koperkiem, solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem i kładziemy strużkę masła.

Zawijamy w folię aluminiową i grillujemy po kilka minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.10.2011 10:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak