Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w sosie szpinakowo śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
szpinak 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
łosoś 2 dzwonki
śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w sosie szpinakowo śmietanowym

łososia przyprawiamy i smażymy na grillu, ja daję szpinak mrożony, ale świetnie sprawuje się też świeży, w międzyczasie gotujemy makaron (ja daję świderki ale co kto woli) szpinak doprawiamy wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku, pod koniec smażenia szpinaku dodajemy śmietany (śmietana 18%). Makaron polewamy sosem szpinakowym i na tym kładziemy łososia. Łatwo i przyjemnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak