Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 szt
czosnek 4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
koperek 1 pęczek
olej 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia po francusku

Umytą ze skórki cukinię kroimy wzdłuż wybieramy pestki i każdą połówkę dzielimy na na 2 lub 3 kawałki i wrzucamy do do dużej ilości wrzącej wody solimy i gotujemy 5 min.Odcedzamy przelewamy zimna wodą osączamy i układamy na w naczyniu żaroodpornym.Czosnek obieramy drobno siekamy mieszamy z posiekanym koperkiem tartą bułką solą pieprzem.Cukinię skrapiamy olejem i obsypujemy mieszanką z bułki tartej.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 15 min.Na wierzchu powinna się zrobić złota skorupka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.10.2011 10:37
Proste, a jednak oryginalne i z pewnością smaczne :)
Krystyna32 06.10.2011 07:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak