Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan z borowików z czosnkiem i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borowiki 250 g
ząbek czosnku 1
olej 2 łyżki
jajko 4
mleko 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flan z borowików z czosnkiem i pietruszką

Borowiki oczyścić, czosnek obrać i posiekać, a natkę pietruszki drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na nim grzyby wraz z czosnkiem i pietruszką. Zmiksować lekko, dodać roztrzepane jaja i mleko. Dopraw solą i pieprzem. Masę rozmieszczamy w 4 kokilkach i pieczemy w piekarniku ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 26.11.2011 23:44
ciekawe
Ewelina47 02.11.2011 07:51
ciekawe jak smakuje
Ania67 10.10.2011 18:42
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak