Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupka sałatka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fenkuł 1
liście zielonej kapusty
sok z cytryny 1
oliwa 3 łyżki
ocet 1 łyżka
płynny miód 1 łyżka
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupka sałatka z kapustą

Fenkuł po opłukaniu kroimy. Jabłko kroimy na pół i usuwamy gniazdo nasienne, a następnie miąższ dzielimy na cienkie plasterki. Liście kapusty myjemy i szatkujemy. Fenkuł mieszamy z jabłkiem, skrapiamy sokiem z cytryny, by nie sczerniały. Dodajemy kapustę i orzechy. Do salaterki9 wlewamy oliwę, ocet i miód. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Wylewamy na sałatkę i dobrze mieszamy. Na koniec posypujemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 13.10.2011 00:00
pyszności
Ania67 12.10.2011 09:17
świetna
rosik93 08.10.2011 22:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak