Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinie faszerowane świeżym kozim serem z kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie 3
świeża kolendra 1 łyżka
twarożek kozi 100 g
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinie faszerowane świeżym kozim serem z kolendrą

W osolonej wodzie gotujemy cukinie, a następnie przelewamy zimną wodą. Cukinie kroimy na kawałki długości ok. 5 cm. Każdy z nich następnie wydrążamy wąską łyżeczka i nie wyrzucamy miąższu. Posiekaną kolendrę mieszamy z serem, przyprawami i miąższem cukinii. Doprawiamy pieprzem. Kawałki cukinii wypełniamy nadzieniem i przed podaniem schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 24.10.2011 23:47
ciekawa jestem jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak