Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
kaszka kukurydziana 3/4 szklanki
cukier 6 łyżki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
jajko
mleko 1,5 szklanki
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

Ryż i kaszkę kukurydzianą należy ugotować w czterech szklankach wody, lekko osolonej. Miksujemy ryż z kaszką. Dodajemy trzy łyżki cukru, olej i wiórki kokosowe. Mieszamy. Mleko miksujemy z jajkiem, cukrem waniliowym i trzema łyżkami zwykłego cukru. Masę dodajemy do masy ryżowo kukurydzianej. Miksujemy. Smażymy nie duże racuszki. Świetnie smakują podane z konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2013 11:02
Smacznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak