Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem bolońskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory krojone z puszki 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
makaron spaghetti 1 opakowanie
sos boloński 1 (w słoiku)

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem bolońskim

Makaron ugotować al dente. Mięso podsmażyć na patelni, na drugiej zeszklić cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i pieczarki w plasterki. Wrzucić do garnka, dodać pomidory w puszce, czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dusić do miękkości, pod koniec dodać groszek wraz zalewą i przecier a także sos ze słoika ( zapraszam do moich przepisów znajdziecie tam przepis na sos boloński w słoiki). Przyprawić do smaku, jeśli trzeba zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.09.2013 07:42
smaczny obiad
Elżbieta17 19.02.2013 17:32
pychotka:)
Ania67 13.10.2011 08:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak