Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 125 g
kasza manna 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze

Kroki postępowania

1
Wołowinę drobno mieloną przełożyć do miseczki, dodać przyprawę do mięsa z gorczycą i kolendrą, wsypać dwie łyżki kaszki manny i jedną łyżkę bułki tartej i dokładnie masę wyrobić ręką,
Krok 1 - Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze foto
2
następnie uformować malutkie klopsiki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 2 - Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze foto
3
Zagotować wodę w garnku, nałożyć na niego część do gotowania na parze ułożyć nasze klopsiki i gotować pod przykryciem około 6 minut, nastepnie klopsiki odwrócić i gotować jeszcze 6 minut
Krok 3 - Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze foto
4
Gotowe podać do zup-kremów.
Krok 4 - Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze foto
5
Tak wyglądają bezpośrednio po ugotowaniu na parze,
Krok 5 - Wołowe klopsiki do zup-kremów gotowane na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.10.2011 18:41
pyszne:)
Mysiunia 03.10.2011 18:40
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak