Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 500 gram
figi 6 szt
cukier 3 łyżki
wino półsłodkie 1 szklanka
skórka z cytryny do smaku
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowy

Wydrylować śliwki i przekroić na pół, figi posiekać i zalać letnią woda (szklanka) i odstawić na 30 minut. Wodę zagotować z cukrem, wsypać figi i śliwki i skórkę z 1 cytryny, zagotować około 5 minut. Wystudzić, można dosłodzić miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak