Kompot śliwkowy

Kompot śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    500 gram
  • figi

    6 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • wino półsłodkie

    1 szklanka
  • skórka z cytryny

    do smaku
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wydrylować śliwki i przekroić na pół, figi posiekać i zalać letnią woda (szklanka) i odstawić na 30 minut. Wodę zagotować z cukrem, wsypać figi i śliwki i skórkę z 1 cytryny, zagotować około 5 minut. Wystudzić, można dosłodzić miodem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat