Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
mięso mielone 1 kg
cebula 3
sól 1 łyżek
mąka ziemniaczna 2 łyzki
kasza manna 1 szkl
mąka 3 łyzki
koncentrat pomidorowy 150 gram
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę, cebule szatkujemy - zasalamy i odstawiamy na 2 godziny, po tym czasie odciskamy.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Dodajemy do mięsa warzywa, jajka, kaszę oraz mąke ziemniaczaną i przyprawy - dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. smażymy je na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Podsmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kostki rosołowe i całość zalewamy wodą – w zamkniętym naczyniu pieczemy wszystko ok 80-90 minut w temp 180*. Nastepnie wodę spod gołabków odlewamy do garnka, dodajemy do niej rozmieszaną mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy opraz przyprawy do smaku - mieszamy 5 minut.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto
4
Gorące gołąbki polewamy gorącym sosem i podajemy z chlebem.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 17.03.2012 15:04
pyszne :)
Mati13 11.10.2011 19:04
wygladaja apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak