Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w pieczarkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
śmietana kremówka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup 1 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w pieczarkach

Karkówkę pokroic na plastry (ok. 7 plastrów) i lekko rozbić, posolić i popieprzyć, ułożyć na blaszce. Następnie pokroić pieczarki na cienkie plasterki, którymi posypujemy mięso. Śmietanę mieszamy z ketchupem, powstałym sosem polewamy równomiernie plastry z pieczarkami. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.06.2012 20:04
pyszne danie
Anna169Hosz 15.12.2011 20:56
Zapowiada się smacznie.
smakowita 14.10.2011 22:06
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak