Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w syropie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 twarde
woda 3 łyżki
Syrop gruszkowy 150 ml
miód 4 łyżki
cukier waniliowy 1
podpieczone płatki migdałów 100 g
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w syropie

Gruszkę obieramy, przekrajamy na pół i wycinamy gniazdo nasienne. Następnie należy zagotować wodę, miód, syrop i cukier. Dodajemy do wywaru połówki gruszek i gotujemy na małym ogniu 5 minut. Następnie wyciągamy owoce, a wywar gotujemy aż do zredukowania objętości do 1/3 . Gruszki nacinamy w wachlarz i układamy na talerzu. Dokładamy gałkę lodów, polewamy sosem i posypujemy migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 11.03.2012 23:50
ooooooooooooo
JaPaqc 01.12.2011 07:48
słodkości
krystyna24 05.10.2011 23:08
fajny
isetta 03.10.2011 16:00
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak