Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 gr
ziemniaki 3 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawy
marchew 1 szt
boczek wędzony 100 gr
kości schabowe 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Ugotować wywar z kości i boczku.Kapustę dołożyć drobno pokrojoną.Przyprawić i gotować ok 15 minut.Dołożyć z tartą marchewkę i ziemniaki w kostkę.Gotując do miękkości.Na koniec dokładamy 2 łyżki przecieru,mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 15.07.2013 08:40
Pyszna, jedna z moich ulubionych.
Norgiusz 18.01.2013 14:32
bardzo lubie te zupę
Norgiusz 18.01.2013 14:32
bardzo lubie te zupę
Wafelek2601 03.09.2012 06:28
Mój ulubiony
Betka 31.05.2012 14:18
pychotka;))
ben-ka 27.12.2011 13:39
czasami i ja gotuję kapuśniak.
barbara11561 25.12.2011 21:14
pyszny
Iwona51
Iwona51 18.11.2011 09:07
pycha
caroline1983 24.10.2011 12:45
uwielbiam taki kwaskowaty kapuśniak :)
MAR3STA 07.10.2011 18:13
fajny taki kapuśniak
byMJ 06.10.2011 02:08
smaczne
IKrakowianka 05.10.2011 17:16
uwielbiam kapuśniak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak