Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki w kremie jajecznym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 700 g
żółtko jajek 2 szt
mleko 400 ml
mąka ziemniaczna 20 g
cukier puder 20 g
płatki migdałowe 10 g
masło 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki w kremie jajecznym

mleko zagotuj,żółtka utrzyj z cukrem dodaj mąkę,cały czas ucieraj,wlej gorace mleko, mase przelej do garnka,postaw na kuchence i gotuj na małym ogniu,aż masa zgęstnieje,wystudź,opłukane truskawki,pokrój w grube plastry,ułóż w 4-5 kokilkach do zapiekania wysmarowanych masłem polej kremem i posyp płatkami migdałów, wstaw do piekarnika na 15 minut w temp 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak