Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z suszonych moreli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 litr
suszone morele 1 kg
cukier 1,5 szklanki
sok z cytryny
migdały w płatkach 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z suszonych moreli

Suszone morele zalewamy wodą i odstawiamy na 24 godziny. Dodajemy sok z cytryny i razem z wodą, w której moczyły się owoce gotujemy przez 30 minut. Dodajemy migdały, cukier i pozostawiamy na małym ogniu przez kwadrans, co jakiś czas mieszając. Przekładamy konfiturę do słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak