Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 1,5 kg
pieprz
sól
cukier 1 szczypta
ocet winny
śmietana 100 ml
boczek wędzony 25 dag
natka pietruszki
wywar warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z buraków

Buraki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę. Następnie należy zagotować wywar. Obieramy upieczone buraki i kroimy je w grubą kostkę, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze 10 minut na małym ogniu. Całość miksujemy, doprawiamy solą, cukrem i octem winnym. Zabielamy śmietaną. Boczek kroimy w cienkie paski i grillujemy na chipsy. Krem podajemy z natką pietruszki i boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 23.10.2011 23:03
super
IKrakowianka 05.10.2011 17:14
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak