Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z dyni z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1,5 kg
papryka czerwona 3
cebula 2
kiełbasa zwyczajna 1/2 kg
przecier pomidorowy 3 łyżki
chili
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z dyni z kiełbasą

Dynię pokroić w kostkę, poddusić w rondlu na oleju, aż będzie prawie miękka(ok.30 minut).Kiełbasę pokroić w kostkę, , podsmażyć na łyżce oleju i dodać do dyni. Cebule pokroić w plastry, paprykę w paski i podusić na tłuszczu po kiełbasie.Dodać to do dyni, włożyć przecier, przyprawić solą i chili , dusić jeszcze przez 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 25.10.2011 20:18
ciekawe
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:08
wow polecam
Ewa/kalapurtka 10.10.2011 23:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak