Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier
porzeczki czarne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z czarnej porzeczki

Czarna pożeczke należy usmażyc w naczyniu troche słodząc i dodajac troche wody
Gotować 3 min po czym zmiksować blenderem
Nastepnie należy przecisnąc przez sitko aby grubsze częsci oddzielic
gotowy mus dajemy do garnka dodajemy zelatyne gotową ( zelfix) i gotujemy po zabotowaniu dodajemy do słoików i mamy gotowy mus na zime

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 23.07.2012 23:59
Ja też nie dodaję żelfiksów, uważam że są wtedy lepsze
SmacznaPyza 03.10.2011 14:01
nie podajesz ilość żelatyny czy żelfixu, ale i tak robię bez nich bo porzeczki czarne mają dużo pektyn i ich nie potrzebują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak