Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynek 10
cukru 3 łyżki
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
lody waniliowe 7 kulek
orzechy włoskie 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy

Mandarynki należy umyć, obrać i podzielić na cząstki. Oczyścić z białej błonki. W garnku zagotować 1/3 szklanki wody z cynamonem, cukrem i gotować przez 5 min. Po czym wyjąć cynamon, a syropem zalać mandarynki. Ostudzone wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Podawać z lodami posypane orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak