Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa golonka w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
marchewka 4
seler 1
natka pietruszki 1
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
piwo 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa golonka w warzywach

Golonki naciąć z jednej strony dokładnie doprawić przyprawą Kucharek, tak aby przyprawa weszła również w nacięcia zrobione nożem.
Następnie obsmażyć na oleju z każdej strony, najlepiej w głębokim naczyniu.
Podlać golonkę wrzącą wodą i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu obracając golonkę. Pamiętać należy także o uzupełnianiu wody w garnku.
Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Seler i natkę drobno pokroić.
Kiedy golonka jest już prawie miękka wrzucić starte warzywa, wlać szklankę piwa i dusić, taka długo aż warzywa i piwo utworzą sos.
Od czasu do czasu mieszajmy aby warzywa się nie przypaliły.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 10.10.2012 21:16
zjadłbym porcję
Wacław 13.05.2012 11:15
bardzo lubie !
olkaaa 09.05.2012 08:00
super
olkaaa 09.05.2012 08:00
super
Tika4444 29.04.2012 17:37
lubię taką
teresa18 23.03.2012 19:18
super
kupiska 12.03.2012 12:21
Dobrze przyrządzona jest smaczna...
Ada-Gaba 12.03.2012 07:21
extra
Wafelek2601 05.03.2012 22:09
ekstra danie
Margo1 16.10.2011 17:49
lubie bardzo
Margo1 16.10.2011 17:49
lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak