Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piwo chrzanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo ciemne 1 l
korzeń chrzanu 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: piwo chrzanowe

Korzeń chrzanu obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Przełóż do słoja, zalej ciemnym piwem. Naczynie zamknij, odstaw na 2 dni w chłodne, ciemne miejsce, kilka razy potrząśnij słojem. Po tym czasie przelej piwo do butelek z ciemnego szkła. Przechowuj w chłodnym miejscu.
Piwo to ma właściwości bakteriobójcze oraz dużo witaminy C. Pij po 1/2 szklanki dziennie, przez okres 2-3 tygodni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.01.2012 20:58
tak tez mozna, tzreba sobie radzic:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak