Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini hamburger

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 30 dag
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 sztuka
kajzerki 3 sztuki
cebula
pomidor
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Mini hamburger

Z podanych składników wyrabiamy masę mięsną. Formujemy małe kotlety. Każdy spłaszczamy i panierujemy w bułce tartej. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Bułki kroimy na połówki i podgrzewamy. Układamy piórka cebuli, następnie usmażone kotlety, plasterek pomidora i na wierzch polewamy ketchupem. Składamy drugą połówką bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2013 10:59
Smaczny taki.
Jolanta22 03.10.2011 11:47
pycha, je jeszcze dodaje majonez i musztardę i serka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak