Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 kg
sól
pieprz
przyprawa do mielonego
pietruszka posiekana 1 garść
cebula 1/2 sztuki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z indyka

Kroki postępowania

1
Cebulę drobno siekamy. Dodajemy mięso i posostałe skladniki. Wyrabiamy masę. Formujemy kotlety. Każdy nieco spłaszczamy i panierujemy w bułce tartej.
Krok 1 - mielone z indyka foto
2
Przekładamy na rozgrzaną patelnię.
Krok 2 - mielone z indyka foto
3
Smażymy na chrupko z każdej strony.
Krok 3 - mielone z indyka foto
4
Podajemy z ziemniakami i sałatką np. z marchewką.
Krok 4 - mielone z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2013 10:59
Fajny obiad.
Andysz 21.06.2012 16:46
ekstra danie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak