Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 2 łyżki
mrożone śliwki 50 dag
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny
smietana 18% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa śliwkowa

Zamrożone śliwki wrzucamy do 1 litra wrzątku i gotujemy przez 5 min. Odcedzamy i przecieramy.Do musu dodajemy cukier i czekamy do zagotowania.Mąkę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody, dodajemy do zupy i gotujemy 5 minut.Po zdjęciu z ognia wkładamy rodzynki, przyprawiamy sokiem z cytryny oraz wlewamy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Zupę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak