Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 250 g
śmietana 30% 350 g
mleko 3 szkl
konfitur 70 g
cukier 100 g
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w śmietanie

Do mleka dodać 1 łyżkę cukru, masło oraz szczyptę soli, zagotować, następnie dodać sparzony i odcedzony ryż , pozostawić na ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn , przełożyć ryż do naczynia wysmarowanego masłem i obsypać cukrem, odstawić do ostygnięcia, poczym zal;ać go śmietaną ubitą z dodatkiem cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.04.2013 10:29
Ciekawy pomysł
traktorek 10.09.2012 20:27
fajne
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:24
smaczny
Wafelek2601 03.11.2011 09:24
pycha
Monika193
Monika193 25.10.2011 21:33
mniam
Motorek 11.10.2011 19:14
smaczny
Seba 09.10.2011 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak