Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte purée

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
masło 1 duż łyżka
mleko 2%
żółtko jajek 2 średnie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte purée

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Dodać masło, ugniatać tłuczkiem i dolewać tyle mleka, aby powstała gładka, ale nie za rzadka konsystencja. Dodać żółtka jaj i energicznie ugniatać, aż połączą się z ziemniakami i nadadzą im ładny żółty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.01.2012 11:30
Prosto i smacznie.
pacpaw 09.12.2011 21:31
już mnie intryguje jakie w smaku jest to puree
Wacław 11.11.2011 14:03
tak apetyczne ze az jeść sie chce !
Lotar 03.10.2011 09:43
Oj, nie wiedziałam, że można tak zabarwić tradycyjne puree.
owocówka 03.10.2011 09:07
dobre połączenie
pioge7 03.10.2011 08:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak