Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka z masłem czosnkowym i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 szt
masło 5 dag
czosnek 2 duże ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z masłem czosnkowym i bazylią

Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Utrzeć na jednolitą masę. Bazylię posiekać na niezbyt drobne kawałki, dodać do masła i dokładnie wymieszać. Bagietki naciąć pod lekkim skosem prawie na całej długości (ale nie przecinać) i nasmarować masłem z obu stron nacięć. Piec w temperaturze 130-140 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.03.2012 16:36
uwielbiam takie! :)
pacpaw 29.02.2012 21:26
ale naszła mnie ochota na taką bagietkę
Jarlin 14.01.2012 21:18
smaczna
gusia1000 07.01.2012 11:28
Smacznie.
ronald88 23.12.2011 11:38
super
karolina1869 08.12.2011 16:04
pycha
Olaa 17.11.2011 09:13
mniaammm
Renia1 08.11.2011 18:10
uwielbiam takie pieczywo
Lotar 03.10.2011 09:43
Smakowita!
owocówka 03.10.2011 09:08
lubię
pioge7 03.10.2011 08:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak