Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
mąka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mlek 400 ml
galaretki różnokolorowe 6 sztuki
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe ciasto

Galaretki rozpuścić i odstawić do zastygnięcia. Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu wymieszać z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 35-20 min w temp 160-180 stopni

Krem karpatka zmiksować z mlekiem. Zastygnięte galaretki pokroić w kosteczkę. Na biszkopt wyłożyć krem i ułożyć galaretki. Schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.10.2011 14:04
super
halinka1011 03.10.2011 06:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak