Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa 20 dag
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, myjemy i drobno trzemy (na papkę). Do tak uzyskanej masy dodajemy łyżkę mąki , a także drobno pokrojone i podsmażone na patelni - cebulę i kiełbasę. Wymieszać. Dodajemy jajka, sól, pieprz (sporo pieprzu!), majeranek i rozgnieciony czosnek. Masą ziemniaczaną z dodatkami wykładamy blaszkę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy do zrumienienia - ok. 1,5 godz. w temperaturze 150 stopni. można podawać z sosami, surówkami, ale super smakuje sama :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.06.2012 21:31
mniam mniam;)
rjustysia 22.11.2011 00:19
Kiedyś kiedyś jadłam i kiedyś kiedyś nawet raz zrobiłam - mi nie wyszła :/ Skorzystam może ze sprawdzonego przepisu ;)
marchewka 16.11.2011 23:29
mój smak z dzieciństwa
Andzia1977
Andzia1977 09.11.2011 20:30
uwielbiam babke ziem. a najlepsza robila moja babcia
kate.500 04.11.2011 08:00
pycha, nigdy nie jadlam, ale musze wyprobowac
Ania67 14.10.2011 12:23
zgłodniałam:)
ziutula
ziutula 10.10.2011 10:35
pamiętam jak babcia piekła ziemniaczaną a ja nie mogłam sie doczekać kiedy będzie gotowa... i teraz też tak mam, jak pieke to ju ż bym zjadła,,,,
przejs 06.10.2011 23:57
Reniu, podobne, ale chyba jeszcze lepsze ;D
Renia1 06.10.2011 22:12
oj takiego czegos jeszcze nie znalam, cos chyba jak placki ziemniaczane
IKrakowianka 05.10.2011 17:28
też często robię-pyszna jest :)
patusia 02.10.2011 23:55
Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak