Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki czerwone 2 małe
czerwone śliwki 20 dag
żurawina 5 dag
słonecznik łuskany 10 dag
sól
pieprz
oliwa
wiśnie bez pestek 1 słoik litrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka

Buraczki gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy, kroimy w kostkę, Dodajemy pokrojone w małe kawałki śliwki, całą żurawinę i wiśnie z kompotu (bez pestek) oraz połowę kompotu i kilka łyżek oliwy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Słonecznik prażymy na gorącej patelnii, dodajemy do pozostałych składników tuż przed podaniem, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.01.2012 11:27
Tylko tak robić.
BernadettaP 02.01.2012 21:55
Pacpaw, przewodzi smak buraczka i wiśni :) Miałam piękne zdjęcie zrobione, ale niestety komputer .... mi trafił i wszystkie zdjęcia, których nie zapisałam na dysku przenośnym poleciały w kosmos :(, ale jak znowu ją zrobię, to zdjęcie zamieszczę, bo fajnie się prezentuje.
pacpaw 02.01.2012 20:43
fajne zestawienie składników - ciekawe jaki smak jest przewodni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak