Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza włoska

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1
oliwa 1 łyżka
drożdże 3 dag
szynka wg uznania
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko
pieczarki duszone 30 dag
woda 1/3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza włoska

Drożdże i dwie łyżeczki wymieszać w małej ilości mleka zostawić do wyrośnięcia. Później wlewamy nasz rozczyn do przygotowanej mąki z pozostałymi składnikami tj jajko ciepła woda i mleko wyrobić i dać wyrosnąć. Następnie wykładamy nasze ciasto na blachę i nakładamy kolejno pokrojoną w kosteczkę szynkę, uduszone pieczarki i cebulę. Posypujemy serem tartym. Polewamy oliwa doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Można również przyprawa do pizzy prymat. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i pieczemy przez około 20-25 minut. Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.01.2012 10:23
domowa najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak