Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
cukier puder 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
jajko 2 szt.
śmietana 5 dag
proszek do pieczenia 1 szt.
rabarbar 25 dag
jabłka 4 szt.
cukier 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z rabarbarem

Z podanych składników ( bez owoców )zagnieść ciasto dodająć tyle mąki, aby po wyrobieniu dało się łatwo je rozwałkować. Połowę rozwałkowanego ciasta przełożyć na spód i boki wysmarowanej formy. Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, jabłka obrać, pokroić na kawałki ( bez gniazd ). Owoce dusić w małej ilości wody, dodać odrobinę cukru do smaku. Gdy owoce przestygną przełożyć na ciasto, przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Zalepić brzegi.

Piec 40 min w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 14.07.2012 16:33
wygląda wspaniale
Jodaj 22.02.2012 10:53
pyszna :)
Beatris 25.01.2012 10:39
Moja mama tak? robi. Wszyscy za ni? przepadamy.
FAFIK 24.12.2011 15:20
Pyszne ciasto!
RenataZ-et 05.12.2011 21:10
idealne połączenie
Angelika10 10.11.2011 21:45
Wspaniała.
Motorek 18.10.2011 14:10
pycha
novita23 05.10.2011 08:13
mniam
mikrusiak 02.10.2011 21:49
hm...zachęcająca propozycja :0)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak