Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
jaja 2 sztuki
cukier wanilinowy 2 opakowania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do wysmarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysmarowania
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 0,8 L
jabłka 1 kg
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

1. Z mąki, cukru, margaryny, jajek, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.

2. Podzielić je na dwie równe części, jedną włożyć w blaszkę - uprzednio wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą.

3. Ugotować dwa budynie śmietankowe w 0,8L mleka.

4. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z odrobiną cynamonu.

5.Jabłka wyłożyć na ciasto i zalać budyniem. Przykryć drugą częścią ciasta.

6. Piec w temp ok 185stopni ok 45-55minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.11.2013 13:28
Uwielbiam jabłecznik
fotoviderek 04.05.2013 08:08
Świetne ciacho :)
Klausia 28.03.2013 17:22
raj dla podniebienia :)
RenataZ-et 27.03.2013 17:57
super jabłecznik
IKrakowianka 21.02.2013 22:40
pyszności :)
alaaa 20.02.2013 19:03
mam bardzo podobny przepis,pyszny jabłecznik
ewaa 03.11.2012 21:17
apetycznie wygląda:)
mariel78 13.10.2012 22:44
bardzo smaczne
ziutula
ziutula 01.10.2012 22:51
smaczne smaki ..
Karolcia12 02.10.2011 19:43
wersji z budyniem jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak