Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ryż 2 szt
mięso mielone wołowe 20 dkg
liście pietruszki garśc
cebula
przyprawa uniwersalna
pieprz
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z grilla

Kroki postępowania

1
cebule kroimy w kostke i smażymy z mięsem
Krok 1 - papryka z grilla foto
2
ryż gotujemy do miękkości i mieszamy z cebulą i chwile smazymy doprawiamy do smaku pod koniec dodajemy starty ser i drobno skrojoną natkę mieszamy
Krok 2 - papryka z grilla foto
3
paprykę myjemy i nacieramy przyprawą w środku i na zewnątrz i posypujemy pieprzem
Krok 3 - papryka z grilla foto
4
farszem wypełniamy papryki i zawijamy w folię aluminiową pieczemy na grillu do miękkosci
Krok 4 - papryka z grilla foto
5
gdy się upiecze podajemy z sosoem pieczarkowym
Krok 5 - papryka z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 01.11.2011 09:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak