Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane udka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka
czosnek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
cebula
marynata do mięs
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane udka

Kroki postępowania

1
mięso nacieramy przyprawą do mięs na noc i pozostawiamy w lodówce
Krok 1 - grillowane udka foto
2
nastepnego dnia nacieramy startym czosnkiem i cebulą i pieprzem pozostawiamy na 1 godz
Krok 2 - grillowane udka foto
3
gdy bedzie mieso na tarcy filiowej przed położeniem na grilla wierzch jeszcze raz polewamy przyprawa i grillujemy do miękkości można je zawinąc wierzch tacy filia aluminiowa i gdy lekko się podpieką odkrryć. Aby skórka była rumian apolewamy oliwa
Krok 3 - grillowane udka foto
4
podajemy z sałatką pekińską i ziemniakami
Krok 4 - grillowane udka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.04.2014 14:39
bardzo lubię
Malinka 11.06.2012 18:52
Ależ apetycznie wyglądają.
artur7 19.02.2012 17:14
uwielbiam
ziutula
ziutula 24.11.2011 08:11
fajnie przypieczone....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak