Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladowe bułki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 3 sztuki
jajko 1 sztuka
drożdże 5 dag
cukier 2 łyżki
margaryna 13 dag
sól 1 szczypta
mleko 1,5 szklanka
cukier wanilinowy
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladowe bułki

Kroki postępowania

1
Mleko zagotować. Rozpuścić w nim drożdże i cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę wymieszać z solą. Zrobić rowek i dać do niego jajko, żółtka i rozpuszczone wcześniej w mleku drożdże. Zrobić ciasto. Rozpuścić margarynę i wlać do ciasta. Odstawić ciasto na chwilę.
Krok 1 - Marmoladowe bułki foto
2
Potem urywać po kawałku, \"rozplaszczyć\" dać trochę marmolady i zwijać w bułkę.
Krok 2 - Marmoladowe bułki foto
3
Dać na wysmarowaną brytfannę.
Krok 3 - Marmoladowe bułki foto
4
piec ok. 45 minut w temp. 180 st.
Krok 4 - Marmoladowe bułki foto
5
Smacznego!
Krok 5 - Marmoladowe bułki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.07.2012 11:16
oj zjadłabym takie domowe bułeczki, niestety gdzie trzeba dodać drożdże to od razu mi zakalce wychodzą
pioge7 26.12.2011 09:57
super
KasiaK90 17.10.2011 10:34
pyszne
Mala 03.10.2011 19:34
świetne
tomek18 03.10.2011 10:50
napewno pyszne
Lotar 02.10.2011 16:18
Smakowite!
ziutula
ziutula 02.10.2011 15:41
ale smakowite buły...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak