Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na białej kiełbasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas o,5 l
śmietana 200 ml
kiełbasa biała 4 kawałki
czosnek 2 zabki
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na białej kiełbasie

Białą kiełbasę ugotować w 1,5 l wody, wyjąć pokroić w plasterki. Do wywaru wlać zakwas, doprawić czosnkiem dodać resztę przypraw chwilę pogotować zabielić mąką i śmietaną dodać pokrojoną kiełbasę. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 21.04.2013 10:21
uwielbiam żurek!
Ela15 16.07.2012 11:28
smaczny
ewaa 12.05.2012 23:05
pyszny
Barbara/zuza22_85 01.04.2012 13:16
pycha
Grazyna0211 01.12.2011 16:30
pyszna zupa
malaczarna23 12.11.2011 12:06
pyszny,uwielbiam
teresa18 14.10.2011 20:14
pycha bardzo lubię
kuklik 03.10.2011 20:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak