Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do wołowiny

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny 4-5 łyżek
pieprz
skórka z cytryny 1 łyżka
miód 1 czubata łyżka
musztarda dijon 2 łyżeczki
tymianek 1 czubata łyżka
oliwa 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wołowiny

Oliwę mieszamy z octem winnym i musztardą dijon. Dodajemy skórkę z cytryny (suszoną lub świeżą), miód, tymianek oraz pieprz i dokłanie mieszamy. Marynujemy wołowinę w marynacie co najmniej 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 16.02.2012 09:47
ciekawy przepis, musze wypróbować
gusia1000 06.01.2012 20:57
Wart wypróbowania przepis.
pacpaw 02.10.2011 22:09
z wołowiną rzadko się bawię w kuchnii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak