Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka owocowa z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 40 dag
jabłko 1
gruszki 2
morele 5
brzoskwinia 1
sok z cytryny
rum 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka owocowa z rumem

Owoce umyć i osuszyć. Ze śliwek, moreli i brzoskwini wyjąć pestki. Z jabłka i gruszek usunąć gniazda nasienne. Wszystkie owoce pokroić w dużą kostkę. Skropić sokiem z cytryny i połączyć. Delikatnie wymieszać z rumem i przełożyć do szklanych pucharków. Podawać schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak